Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 
Με αφορμή τη δημοσιοποίηση της νέας προκήρυξης της Υ.Π.Α. για την εκμετάλλευση τακτικών αεροπορικών γραμμών (άγονες γραμμές) ο Βουλευτής Λέσβου κ. Νίκος Σηφουνάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρά τις υποσχέσεις της εμπαίζει τους κατοίκους της Λήμνου. Το παζλ της απαράδεκτης κατάστασης στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις έρχεται να συμπληρώσει η νέα προκήρυξη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, στην οποία δεν συμπεριλαμβάνονται ως επιδοτούμενα ούτε το δρομολόγιο Αθήνα – Λήμνος, ούτε και το Θεσσαλονίκη-Λήμνος.
Με αφορμή την πρώτη προκήρυξη στις 9 Οκτωβρίου 2008 είχα καταθέσει σχετική ερώτηση ζητώντας την ένταξη των αεροπορικών συνδέσεων της Λήμνου στις επιδοτούμενες γραμμές. Ο τότε Υπουργός Μεταφορών απάντησε ότι «το Υπ.Μ.Ε. και η Υ.Π.Α. έχουν λάβει το υπόψη αίτημα που θέτει ο κ. Σηφουνάκης  και θα επαναπροκηρύξουν το διαγωνισμό εντός του επομένου χρονικού διαστήματος, έχοντας εξετάσει όλες τις σχετικές παραμέτρους»
Είχα θεωρήσει την εξέλιξη αυτή θετική και ανέμενα η σχετική «υπόσχεση» να γίνει πράξη. Δυστυχώς για άλλη μια φορά η κυβέρνηση αθετεί τις υποσχέσεις της.
Καλώ τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών να σταματήσει την άνιση μεταχείριση απέναντι στους Λημνιούς και να συμπεριλάβει τουλάχιστον τη γραμμή Θεσσαλονίκη – Λήμνος στο σχετικό διαγωνισμό.»